Information

Hvordan finder man frem

Kør ad motorvejen fra Vejle til Herning og kør fra til Ringkøbing eller fortsæt til Holstebro. Hvis Ringkøbing: fortsæt til Søndervig og kør mod nord ad Kystvejen (mod Husby og Thorsminde). Cirka 16 km nord for Søndervig drejes i kryds til venstre mod Vester Husby/Vedersø Klit. Hvis Holstebro: fortsæt via ringvejen mod Ringkøbing til Ulfborg og kør til venstre i lysregulering i Ulfborg mod Husby – cirka 11 km og gennem Staby. I kryds ved Husby køres til venstre (sydpå). Cirka 3 km ned af Kystvejen drejes i kryds til højre mod Vester Husby/Vedersø Klit.

Fælles: Følg vejen forbi Campingpladsen på venstre hånd og umiddelbart derefter går Havbjerge ind på højre side (jordvej). Nummer 8 ligger på venstre side cirka 150/200 meter fremme.

 

 

Parkering

Foran garagen eller i garagen.

 

Nøgler

Der er selvstændige nøgler til hus, garage og postkasse. Nøglerne til huset bedes I tage med hjem og overdrage/sende til os, når ferien er slut.

 

El-tavle

El-tavle findes i entréen til højre. Strømmen er afbrudt når I kommer og I skal blot presse afbryder til HFI-relæ op, så er der strøm på huset. Husk ved ankomst at skrue op for varmvandsbeholderen i badeværelset (ikke over MAX!!).

Når I forlader huset for at rejse hjem skal I skrue ned for varmvandsbeholder og afbryde strøm på HFI-relæ.

 

Varme

Huset er el-opvarmet med radiatorer i stue (2 stk.), i badeværelse og i hvert af soveværelserne på 1. sal. Herudover er der el-baseret gulvvarme i badeværelset (regulator bag døren) og i entre/køkken (regulator under hvide hylder i entré).

Herudover er der brændeovn i stuen. Brug kun TØRT TRÆ. Brændeovnen har været forkert brugt af flere lejere gennem tiden og trænger til renovering. I dragkisten kan man være heldig at finde lidt opfyringsbriketter! Små stykker træ til optænding må købes.

 

Internet                                                

Der er trådløst net i huset og man skal selv medbringe PC’ere, tablets og lignende. Tilslutningskoden er E22352A139. Du kan også ”komme på” via netstikket på 1. sal i mellem-rummet. Tilslut det første gang I skal på nettet og det skulle tilsluttes automatisk, næste gang I går (trådløst) på nettet.

 

Fjernsyn                                              

Husets fjernsyn kører via en satellit og valg af kanaler sker på satellittens fjernbetjening. Fjernbetjening til TV anvendes alene til at tænde/slukke for dette. Der er et utal af mærkelige udenlandske – primært tyske – TV-stationer, medens de danske er begrænset til DR samt en regionalsender. De danske kanaler ligger mellem 1 og 10 på satellittens fjernbetjening.

 

Radio, CD og grammofon

Husets musikanlæg står i reolarrangementet i stuen. I reolen ligger også fjernbetjening. Husets pladesamling med lidt for enhver musiksmag er til fri afbenyttelse – men ikke for små pilfingre!

 

Køkkenudstyr                                    

Køleskab tændes ved at løfte ”topstykket” over døren og sætte regulator på 3 eller 4. Derefter tænder skabet selv. Ved daglig brug husk lige at give døren til køleskabet et ekstra tryk – engang imellem lukker den ikke helt tæt af sig selv. Emhætte skal trækkes ud for at skabe ”sug”. Regulering af ”sug” og lyskontakt findes inde under udtrækket mod væggen. Øvrigt køkkengrej findes i skuffer og skabe i køkkenet. Gå på opdagelse og I vil finde alt fra pastagryde til samfundshjælper.

 

Vaskemaskine                                   

Der findes sæbepulver i skuffe på badeværelset og brugsanvisning til vaskemaskinen ligger over denne og under bordpladen. Tøj skal tørres på tørresnorene i gården eller under halvtaget.

 

Pærer og sikringer

Et begrænset antal pærer og sikringer ligger i den øverste skuffe i det lille møbel lige efter køkkenet på højre hånd (bruger I pærer, må I gerne supplere med nye). Her finder I også nøgle til at trække husets skibs-ur op, hvis I vil følge med i tiden.

Rengøringsmidler                            

Støvsuger, kost og gulvskubbe er i det høje skab i entreen. I skufferne på badeværelset findes alle former for rengøringsmidler. Tømmer I en flaske/beholder m.v. må i gerne fylde op med en erstatning. I skab under køkkenvask findes opvaskebalje, opvaskemiddel o.lign.

 

Havemøbler                                       

Er forventeligt sat frem. Ellers står de under halvtag i gården eller i garagen. Kan flyttes rundt efter behag (er vejret til det, er det skønt at spise på husets vestside og få maden serveret gennem køkkenvinduet!).

 

Dyner og puder

Er forventeligt fordelt på de enkelte senge – alternativt bruges det lille værelse bag køkkenet som opbevaringssted for puder, dyner m.v. I skal selv medbringe dynevår, pudevår, lagner, håndklæder, viskestykker, karklude.

 

Madvarer                                           

Indstil jer på, at der intet findes i huset af madvarer – ej heller salt, peber, kaffe o.lign. Nærmeste indkøb er på campingpladsen (lidt dyr men bekvemt). I Søndervig findes stort supermarked åbent 365 dage om året fra 08.00 til 20.00. I Ulfborg findes Netto og et lokalt ABC-Supermarked og i Ringkøbing en stor Kvickly, Superbrugs og udvalgsforretninger. I Ringkøbing findes også en god fiskeforretning på havnen og en god slagter i gågaden. I Hvide Sande er der flere store fiskeforretninger og røgerier. I sommerugerne er der lokalt marked med madvarer m.m. foran turistkontoret tirsdag formiddag.

 

Rengøring                                           

Huset overtages i rengjort stand – og skal afleveres på samme måde! Trægulv vaskes i Faxe-sæbe (hvid) og klinkegulve i brun sæbe. Brændeovn, komfurovn, køleskab, fryseskab, badeværelse og køkken afvaskes og rengøres og på 1. sal støvsuges og tørres støv af med en hårdt opvredet klud med Ajax-vand. Vinduerne bliver hurtigt fedtede af vestenvinden og trænger de, så giv dem en gang vask med rent, varmt vand med et skvæt eddike (der ligger skraber i skabet i entréen).

 

Et par enkle husregler

    Skift sko mellem udebrug og indebrug – især i regn/dårligt vejr.Der spises og drikkes ikke på 1. sal (vi har lige skiftet tæpper overalt deroppe på grund af kaffe- og rødvinsspild!).Grunden foran huset mod vest er ubebygget og kan gås hen over på vej til strand eller klitter. Der kan også leges her, men tag hensyn til naboerne mod syd.Pas på brug af åben ild på en tør sommerdag – og smid aldrig cigaretskod i naturen. Alle huse har stråtag og der skal ikke meget til at antænde lidt bunddække (OBS: Der er branddaskere i garagen eller under halvtaget!).Forlad ikke huset med åbne døre og vinduer.Nyd livet, huset og den smukke natur omkring jer.Skulle uheldet være ude og I har behov for at kontakte os, så ring til Erik på 4010 3553 eller Karin på 4120 6806.

 

Afregning

Vi stiller huset til rådighed for venner og familie uden leje. Forbrug af el og vand afregnes med kr. 500 pr uge i sommersæsonen og kr. 700 i perioden fra 1. oktober til 31. marts.

Vi beder jer venligst overføre beløbet senest ved afrejse på konto i Handelsbanken 6300 – 2989141. Anfør venligst