Udflugter

Der er masser af muligheder for gode ferieoplevelser både lige rundt om huset, i nærområdet og på lidt længere udflugter.

Læs med her og find eventuelt også inspiration i gæstebogen her på siden.

 

Søndervig Sandskulpturer


Sand

I Søndervig afholdet hvert år en sandskulptur-festival, og resultatet af festivalen kan opleves resten af sæsonen. I 2014 er temaet Vikinger.

Oplev vikingerne, de skandinaviske krigere, som i den sene jernealder og vikingetiden plyndrede og koloniserede områder langs kyster og floder i store dele af Europa.

Vikingerne var berygtede som krigere. Dette skyldtes flere ting: Deres skibe kunne sejle hurtigt og langt omkring. På et døgn kunne de sagtens rejse 120 km med en hær på 200 skibe og 5000 mand. De, der skulle forsvare sig imod vikingerne, kunne ikke nå at samle en tilstrækkelig stor forsvarsstyrke, før vikingerne var væk igen.

Flere af verdens bedste sandskulptører fortæller historien i form af enkeltskuplturer og på festivalens enorme skulpturvæg, som er over 200 meter lang og 7 meter høj.

 

I Søndervig er der også bagagerumsmarked om tirsdagen, souvenir-butikker på promenaden, badeland, bowlingcenter og meget andet.

 

 

Stranden og det store, imponerende klitlandskab


Vesterhavet_2I Danmark hedder hele havet fra den vestjyske kyst op til og med Hanstholm og vestpå til de britiske øer under et Vesterhavet; nord for Hanstholm hedder farvandet Skagerrak[Kilde mangler]. I visse sammenhænge bruges benævnelsen “Vesterhavet” kun om den del af havet, som ligger ind mod den vestjyske kyst, mens fjernere områder går under egne benævnelser.

Navnet Nordsøen er af frisisk oprindelse og Nordsøen danner sprogligt par med Zuidersøen, som i dag er stærkt reduceret og kaldes IJsselmeer. I forbindelse med kort fra Hansaen blev navnet udbredt over hele Europa. Andre betegnelser, som tidligere var i brug, er Mare Frisicum, Oceanum Frisicum eller Mare Germanicum. (fra Wikipedia)

 

 

Skavemosen, en børnevenlig badesø


Kør til Husby og mod vest ad Græmvej – herefter skiltning til badesøen.

 

 

 

 

Besøg Ringkøbing


Ringkøbing er en gammel købstad som byder på handelsliv i gågaden og ved havnen. På havnen står også flere skulpturer, blandt andet “Survival of the fattest”.

Der er mange fine butikker og fiskehuset på havnen kan anbefales.

http://www.visitringkoebing.dk/dk

 

 

Gode oplevelser i nærområdet


 

Stranden og det store, imponerende klitlandskab

Landskabet

Fjordlandskabet ved Vest Stadil Fjord og Ringkøbing Fjord

Klitplantagen ved Husby

Gallerier og gårdbutikker

Kirker: Staby, Stadil, Husby, Bovbjerg, Ferring (der ligger brochurer om kirkerne i en kassette på 1. sal)

Bibliotek i Ulfborg

Ringkøbing

Hvide Sande

 

- Og glem ikke turistkontoret på Havvej i Vedersø Klit (800 m fra sommerhuset) for endnu flere gode idéer og

oplysninger.

Vi ønsker jer en rigtig god ferie!

 

 

Kærlig hilsen

Karin og Erik